thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
7min
Czas całkowity
57min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

16 do 20 placków

  • 80 g drożdży
  • 200 g mleka
  • 1 płaskich łyżeczek cukru
  • 200 g ziemniaków ugotowanych, rozdrobnić
  • 400 g mąki
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    przygotowanie ciasta
  1. Drożdże, mleko i cukier wymieszać 3min/37stopni/obr2.dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto 3min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" . Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

    Olej rozgrzać w garnku. Formować małe cieńkie placki i wrzucać do garnka. Piecze się podobnie jak pączki. Po upieczeniu osączyć langosza na ręczniku papierowym.

    Podawać ze śmietaną, startym żółtym serem, keczupem itp.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Langosze węgierskie

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 30, 2019 at 13:27
    4.0

    Robiłam już langosze, ale żadne nie wyszły tak dobre jak te. Polecam

  • kwietnia 26, 2017 at 08:42

    Muszę zrobić , jadłam takie na Węgrzech, będzie powtórka z wakacji !

  • kwietnia 25, 2017 at 16:19
    5.0

    Rewelacja!!!!Dziś robię po raz drugi tmrc_emoticons.) Domownikom posmakowało i zapewne zagości na naszym stole już na stałe tmrc_emoticons.) Polecam!!!!Ciasto lepkie,ale żeby dobrze się robiło placuszki polecam lekko posmarować dłonie olejem!!! tmrc_emoticons.)

  • stycznia 29, 2016 at 18:04

    Dziś zrobiłam na obiadek- miłe wspomnienie z wakacji wyszły super.Bardzo dziękuję za przepis polecam wszystkim.

  • marca 20, 2015 at 17:51
    3.0

    Od dawana już się przymierzałam zrobić langosze ,dziś robiłam tylko ciasto bardzo klejące w ogóle nie dało się uformować placków  tmrc_emoticons.~ w smaku wyszły ok ale moje kształtem w ogóle nie przypominały oryginalnych węgierskich,czy coś zrobiłam źle?

  • listopada 9, 2014 at 09:59
    5.0

    Wypróbowałam.Wyszły naprawdę smaczne.Podobne jadłam w węgierskiej restauracji i te "domowe" niczym się nie różnią. tmrc_emoticons.;)

  • lipca 19, 2012 at 23:28

    Z przepisem sie spotkalam, sama jednak nie robilam i nie pròbowalam placuszkòw... Wypròbuje, jak tylko przejdzie ten okropny upaltmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?