thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
3 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

kopytka

  • 2 Szpinaku świeżego, garście
  • 1 szczypty soli
  • 1 jajo kurze
  • 15 g kaszy manny
  • 200 g mąki
  • 500 g ugotowanych ziemnaków
  • 1 łyżeczek masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    kopytka
    • szpinak umyć, pozbawić grubych łodyżek i podsmażyć na maśle
    • do naczynia miksującego wsypać mąkę, ziemniaki, kaszę rozdrobnić czas 10 s /poz 4
    • dodać jajo i sól - wyrabiać czas 30 s/ poz Ciasto"Ciasto"
    • dodać szpinak - wyrabiać czas 10 s/ poz Ciasto"Ciasto"

     

    • na stolnicy wysypać odrobinę mąki - gdyby ciasto się kleiło podsypać mąką
    • z ciasta wyrabiać wałeczek, pokroić w niewielkie kawałki
    • wrzucić na gotującą się, osoloną wodę
    • od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotować jeszcze przez minutkę
    • podawać z sosami lub tradycyjnie z cebulką  tmrc_emoticons.)

Porady

najwięcej czasu zajmuje ugotowanie i przestudzenie ziemniaków tmrc_emoticons.;)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

kopytka szpinakowe

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: