thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Gulasz warzywny z soczewicą

  • Soczewica czerwona lub zielona - 50 g
  • Pietruszka natka - 10 g
  • Cebula czerwona - 60 g
  • Czosnek - 2 ząbki (10 g)
  • Daktyle suszone - 15 g
  • Oliwa z oliwek Extra Virgin - 10 g
  • Seler naciowy - 100 g
  • Cukinia - 200 g
  • Suszone pomidory (w zalewie odsączone) - 60 g
  • Passata pomidorowa - 200 g
  • Fasola czerwona (w zalewie odsączona) - 20 g
  • Sól himalajska - 5 g
  • Pieprz świeżo mielony - szczypta

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. W garnku gotujemy soczewicę zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. W miedzyczasie przygotowujemy sos warzywny. Do naczynia miksującego dodajemy pietruszkę, rozdrabniamy 3 s/obr.8. Przekładamy do miseczki.
  3. Do naczynia miksującego przekładamy cebulę w ćwiartkach, czosnek i daktyle. Rozdrabniamy 5 s/obr.5.
  4. Dolewamy oliwę i smażymy 3 min/120°C/obr.0,5.
  5. W międzyczasie kroimy warzywa. Seler i cukinię w drobną kostkę, pomidory suszone w paseczki.
  6. Dodajemy warzywa do naczynia miksującego, dolewamy passatę, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy 10 min/120°C/obr. wsteczne 0,5.
  7. Dodajemy ugotowaną soczewicę, fasolę i mieszamy 10 s/obr. wsteczne 2.
  8. Pół porcji gulaszu odkładamy do lodówki, do jutrzejszego batata.
  9. Danie podajemy posypane natką pietruszki.

Porady

Wskazówka:


Drugą porcję gulaszu wykorzystamy jutro do faszerowanego batata na obiad.
Soczewicę możemy wczesniej namoczyc przez kilka godzin.

Czas przygotowania: 15 min

Kcal: 302 | B: 12,7 g | T: 12,1 g | W: 35,7 g

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gulasz warzywny z soczewicą

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy