Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Gulasz warzywny z soczewicą
- Soczewica czerwona lub zielona - 50 g
- Pietruszka natka - 10 g
- Cebula czerwona - 60 g
- Czosnek - 2 ząbki (10 g)
- Daktyle suszone - 15 g
- Oliwa z oliwek Extra Virgin - 10 g
- Seler naciowy - 100 g
- Cukinia - 200 g
- Suszone pomidory (w zalewie odsączone) - 60 g
- Passata pomidorowa - 200 g
- Fasola czerwona (w zalewie odsączona) - 20 g
- Sól himalajska - 5 g
- Pieprz świeżo mielony - szczypta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- W garnku gotujemy soczewicę zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
- W miedzyczasie przygotowujemy sos warzywny. Do naczynia miksującego dodajemy pietruszkę, rozdrabniamy 3 s/obr.8. Przekładamy do miseczki.
- Do naczynia miksującego przekładamy cebulę w ćwiartkach, czosnek i daktyle. Rozdrabniamy 5 s/obr.5.
- Dolewamy oliwę i smażymy 3 min/120°C/obr.0,5.
- W międzyczasie kroimy warzywa. Seler i cukinię w drobną kostkę, pomidory suszone w paseczki.
- Dodajemy warzywa do naczynia miksującego, dolewamy passatę, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy 10 min/120°C/obr. wsteczne 0,5.
- Dodajemy ugotowaną soczewicę, fasolę i mieszamy 10 s/obr. wsteczne 2.
- Pół porcji gulaszu odkładamy do lodówki, do jutrzejszego batata.
- Danie podajemy posypane natką pietruszki.
Porady
Wskazówka:
Drugą porcję gulaszu wykorzystamy jutro do faszerowanego batata na obiad.
Soczewicę możemy wczesniej namoczyc przez kilka godzin.
Czas przygotowania: 15 min
Kcal: 302 | B: 12,7 g | T: 12,1 g | W: 35,7 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze