Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
3min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 18/11/11
zmieniono dnia: 27/07/17
Składniki
- 300 g mąki
- 160 ggorącej wody
- 10 g masła
- 1 szczypta soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wkładamy wszystkie składniki według kolejności do "Blokada naczynia miksującego" .
Mieszamy 2 min "Ciasto" , jeśli ciasto osiądzie na ściankach zgarniamy kopsytką.
Mieszamy jeszcze 30 sekund "Ciasto" (do utworzenia ciasta).
Wałkujemy dość cienkie ciasto, wykrawamy szklanką, nakładamy na środek farsz i sklejamy pierogi.
Gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty (licząc od wypłynięcia).
Z tej porcji ciasta wyszło mi 29 pierogów.
Polecam ciasto jest super.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
wspaniale ciasto,goraco polecam ten przepis
zaden z pierozkow nie rozpadlo sie podczas gotowania
przetestowalam wiele przepisow ale do tego wroce wkrotce
Przepis jest idealny. Ciasto wyszlo delikatne,elastyczne,fantastycznie się wałkowało i lepiło. Wyszło mi 29 pierogów. Polecam!
Z porcji ciasta ulepiłam 33 pierogi.
Moje nadzienie to ser śmietankowy, dwie łyżki mascarpone by się nie zmarnował🤭, żółtko + cukier waniliowy do smaku. Oraz łyżkę śmietanki Platon z Lidla (wegańskia z mleczka kokosowego).
Kombinacja wyszła rewelacyjna.
Dodam,że mix dodatków dodałam by się nie zmarnowały z z pozostałości po innych daniach.🤫
Bardzo fajne ciasto, łatwo się wałkuje i dobrze lepi. Nic się nie rozpada. Wyszło mi 45 pierogów, w sam raz na obiad
Pierogi wyszły super.To mój debiut pierogowy.
jestem mega zadowolona
Agnieszka Wilas: mrożę zawsze już ugotowane i nic się nie dzieje z nimi 🙂
Czy ktoś z Was mroził pierogi z tego przepisu , jak po rozmrożeniu?
Czy ktoś z Was może mroził pierogi z tym ciastem? Jak po rozmrożeniu?
Dzisiaj robiłam pierogi z tego przepisu i wyszły całkiem dobre -
Ciasto jest naprawdę świetne! Robiłam w TM5 z podwójnej porcji i wyszło mi 62 sztuki. Co najważniejsze w trakcie gotowania ani jeden pieróg się nie rozwalił a miałam już wcześniej takie przypadki. Jak dla mnie najlepsze ciasto Jestem zachwycona i dziękuję za przepis