Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
Syrop z owoców czarnego bzu.
- 1000 g owoców czarnego bzu, obranych z gałazek
- 300 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1/Obrane z baldachów owoce czarnego bzu (najszybciej robi się to widelcem)myjemy pod bieżącą woda.
2/Umyte owoce wkładamy do "Blokada naczynia miksującego" dodajemy cukier i miksujemy 60s. "Obroty wsteczne" 8.
3/Następnie gotujem 35-40 minut temp.95st. "Obroty wsteczne" 2.
4/Gorący syrop przelewamy przez sito aby pozbyć się pestek i miąższu.
4/ Przelewamy do słoiczków,zakręcamy i obracamy do góry dnem.
Porady
Owoce czarnego bzu to skarbnica witaminy C i prowiataminy A.
Zawierają wapń, żelazo, sód,potas.
Łagodzi objawy przeziębienia czy grypy. Stosujmy go też profilaktycznie.
Dobroczynnie działa na układ krążenia, trawienny i wydalniczy.
Przepis zaczęrpnięty z thermoprzepisy.pl
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?