thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Syrop z owoców czarnego bzu.

  • 1000 g owoców czarnego bzu, obranych z gałazek
  • 300 g cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1/Obrane z baldachów owoce czarnego bzu (najszybciej robi się to widelcem)myjemy pod bieżącą woda.
    2/Umyte owoce wkładamy do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodajemy cukier i miksujemy 60s. Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 8.
    3/Następnie gotujem 35-40 minut temp.95st. Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 2.
    4/Gorący syrop przelewamy przez sito aby pozbyć się pestek i miąższu.
    4/ Przelewamy do słoiczków,zakręcamy i obracamy do góry dnem.

Porady

Owoce czarnego bzu to skarbnica witaminy C i prowiataminy A.
Zawierają wapń, żelazo, sód,potas.
Łagodzi objawy przeziębienia czy grypy. Stosujmy go też profilaktycznie.
Dobroczynnie działa na układ krążenia, trawienny i wydalniczy.

Przepis zaczęrpnięty z thermoprzepisy.pl

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Syrop z owoców czarnego bzu.

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy