Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
Likier ala Baileys
- 250 g whisky
- 400 g mleko skondensowane, słodzone
- 180 g Słodka śmietana 30%
- 180 g mleko
- 1 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżeczki kakao naturalne, niesłodzone
- 1 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1/Kawę oraz kakao wymieszać w kubeczku.
2/Dodać parę łyżek śmietany i dokładnie wymieszać do konsystencji płynnej czekolady.
3/Wszystkie pozostałe składniki / bez alkoholu /umieścić w "Blokada naczynia miksującego" .
4/Dodać rozpuszczoną kawę i kakao.
5/Miksować 20s"Obroty wsteczne" 6.
6/Dodać alkohol. Miksujemy 15s"Obroty wsteczne" 5.
Porady
Przechowujemy w szczelnie zamkniętej butelce w lodówce do 2 miesięcy.
Przepis zaczerpnięty ze strony internetowej "Domowe wypieki"
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze