Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
3
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 27/08/12
zmieniono dnia: 20/08/17
Składniki
- 200-250 g cukru, ilość zależy od słodkości śliwek
- 1,5 kg wypestkowanych śliwek węgierek, ze skórką
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPorady
Podczas parowania śliwek, warto przykryć naczynie ściereczką, żeby sok nie chlapał po kuchni.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Rewelacyjny przepis! W tym roku przerobiłam tak prawie 20kg śliwek! Dziękuję za podzielenie się recepturą!
Dziś wyoróbuję. Mam nadzieję że się udadzą.
Polecam serdecznie, przepyszne, szybkie, praktycznie bez wysiłku. Już nigdy nie będę smażyć
Najlepszy przepis. Ja robię ze słodkich wegierek pod koniec sezonu bez cukru. Wychodzą fantastyczne! 50min i gotowe. Wrzucam zawze pełny garnek aż pod pokrywkę. Na wierzchu stawiam koszyszek, żeby nie pryskało.
Wyszły dobre, nie trzeba tak duzo cukru, wystarczy połowa przy dojrzałych śliwkach, niestety przypaliły sie troszkę.
Co to znaczy parować? Moge te powidła zrobic w TM5?
Ja zrobiłam z śliwek renkloda z mojego ogrodu. Powidła wyszły perfekt . Dziękuje za przepis i polecam każdemu. 😉
Fantastyczny przepis! Mega prosty i szybki, nic się nie przypaliło. Pamiętajcie tylko koniecznie o tej ściereczce
Super przepis, mega prosty.
I nic się nie przypaliło.
Rodzina twierdzi, że w smaku jak te starodawne smażone powidła
Rewelacja !!! Polecam