thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
3 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

  • 200-250 g cukru, ilość zależy od słodkości śliwek
  • 1,5 kg wypestkowanych śliwek węgierek, ze skórką

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Powidła śliwkowe
  1. Wypestkowane i pokrojone na połówki śliwki (ze skórką) wkładamy do naczynia miksującego i zasypujemy cukrem. Parujemy 45-50min/obr.2/Varoma. Gorące powidła przelewamy do wyparzonych i suchych słoików. Następni pasteryzujemy je ok. 2-3 minut w gorącej wodzie.

     

Porady

Podczas parowania śliwek, warto przykryć naczynie ściereczką, żeby sok nie chlapał po kuchni.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Powidła śliwkowe

Wydrukuj:

Komentarze