- TM 31
Składniki
przyprawy do obtoczenia kiełbasek
- chili w proszku,przyprawa do wieprzowiny ,przyprawa do karczku
farsz
- pieprz cayenne opcjonalnie
- 500g mięsa gulaszowego z szynki,2 liście bazyli,3 ząbki czosnku,łyzka pieprzu,łyżeczka soli ziołowej wykonanej w TM, 230g surowego wędzonego boczku,pokrojonego na kawałki,pół czerwonej papryki bez nasion,3 pieczarki,1 łyżki przyprawy do wieprzowiny majera
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
wrzucić czosnek zmiksować 3s/obr9 sprawdzic czy rozdrobniony został dokladnie czosnek jeśli nie zgarnąć kopystka na dno naczynia i powtórzyc czynność,wrzucic połowę porcji mięsa lekko zmrożonego pokrojone w kostkę(ja dałam już gotowe mięso gulaszowe z szynki pokrojone na kawałki w paczce z lidla),zmiksować 10s/obr10-9 przełozyć do innego naczynia powtórzyc czynnosc z kolejną porcją,przełozyc do naczynia z pierwszą częścią mięsa,wrzucić boczek pokrojony na kawałki zmiksowac 12s/obr10
Porady
można dodac do środka rownież więcej przypraw jak kto woli,obtoczyc na łagodno,my lubimy pikantno
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
wygląda fajnie ale nie mogę się połapać w tym przepisie... najpierw uformować wałki a potem wymieszać z przyprawami?
Superrrr!!!!
Super przepis ,muszę zrobić te kiełbaski
Kiełbaska zrobiona bardzo smakowała polecam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
przepraszam już dodaje normalnie zjadłam po drodzę
polecam ta w chili obtoczona to pikantnaaaa :O :O
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Zrobie taka kielbaske ale z miesa drobiowego a polowe z wieprzowego Moja druga polowa bardzo lubi pikantne Agus a ile tego boczku potrzeba???
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bardzo dobry przepis Dzięki za przypomnienie .
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Are you sure to delete this comment ?