Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 125 g sól
- 10-15 małych ziemniaków
- 2 łyżki masła
- koperek posiekany drobno 2 łyżki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
nalać do naczynia wody do 0,5l
dosypać do wody soli
ziemniaczki porządnie umyć
umyte ziemniaczki umieścić w koszyczku
nastawić na gotowanie na 15-20 min
wyjąć ziemniaczki i zostawić do ostygnięcia
zawijać po 1 szt w folie dodając na wierzch szczypte masła i koperku
piec na grillu 20 min \
WAŻNE żeby były w skórce inaczej będą przesolone a tak sól osiądzie na skórce
znakomity dodatek do mięc z grilla
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
osobiście bardzo lubię ziemniaki z ogniska, tak zrobione ziemniaczki mają podobny smak , nie wiem czemu, podpatrzyłam kiedyś w programie kulinarnym, można je jeść bez koperku i masła
Przepis mi znany. Czesto robimy ziemniaczki z maslem i koperkiem i to nie tylkona grila. Zastanawiam sie tylko po co taka duza ilosc soli????
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję