thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
3min
porcja/porcje/porcji
200 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Majonez wegański (na surowo)

  • 200 g orzechów nerkowca, Zalać wodą odstawić na 5-6h. Po tym czasie odlać wodę, wypłukać i wrzucić do TM dodając:
  • 4 łyżki niepasteryzowanego octu jabłkowego
  • 3 łyżki sosu sojowego naturalnie fermentowanego
  • 6 łyżek oleju tłocznego na zimno
  • 1 łyżki syropu z agawy
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 2-3 szczypty soli, pieprzu
  • 200 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Majonez wegański
  1. Wszystko razem miksujemy w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 2-3 min/obr. 10 stopniowo dolewając wodę aż do uzyskania konsystencji majonezu.
    Przechowujemy w lodówce do 10 dni w szczelnie zamykanym słoiku.

Porady

Można wcześniej zmiksować wszystkie produkty a potem dolać wody i wymieszać.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Majonez wegański (na surowo)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy