thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 30/03/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 150 g białej czekolady
  • 5 jajek
  • 125 g cukru
  • 2 łyżki rumu
  • 1/2 łyżeczkikardamonu lub 1-2 łyżeczki cynamonu
  • 270 ml oleju słonecznikowego
  • 200 g startego korzenia piertuszki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 100 gzmielonych orzechów włoskich

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej odstawić do przestygnięcia.

    Orzechy zemleć - czas 15 sek, obr. poz. 5-6, przesypać do miseczki.

    Zetrzeć drobno pietruszkę - czas 10 sek, obr. poz. 5, wysypać z TM, umyć i wytrzeć.

    Przy pomocy motylka utrzec jajka z cukrem i rumem - czas 3 min, obr. poz. 4, zdjąć motylek.

    Dodać mąkę, pietruszkę, sodę, proszek do pieczenia, kardamon, orzechy, olej i czekoladę - czas 30 sek, obr. poz. 3.

    Przelać do formy. Piec 60 min w nagrzanym do 180*C piekarniku.

    Udekorować wg uznania, ja wylałam polewę czekoladową i ozdobiłam połówkami orzechów.

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto pietruszkowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy