thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
25 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

Masa kakaowa

  • 180 g oleju słonecznikowego
  • 140 g wody
  • 130 g cukru
  • 25 g ciemnego kakao

Ciasto biszkoptowe

  • 5 jajek
  • 120 g cukru
  • 300 g mąki tortowej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej

Masa serowa

  • 200 g masła, miekkiego
  • 70 g drobnego cukru
  • 500 g twarogu

Bita śmietana

  • 0,5 litra śmietany, 36% tłuszczu
  • 3 łyżki cukru pudru

Dodatkowo

  • 1 słoiki dżem z czarnej porzeczki
  • 5 kostek gorzkiej czekolady

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Wykonanie
  1. Masa kakaowa
    1. W Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" umieścić wszystkie składniki na masę kakaową, podgrzać 2,5min/80℃/obr.2. Przelać do innego naczynia i przestudzić.Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"

    Ciasto biszkoptowe
    2. W Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" umieścićBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" motylek, dodać jajka i cukier, ubijać 5min/37℃/obr.4
    3. 50sek przed końcem ubijania wlewamy masę kakaową.
    4. Nie ściągając motylka, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, mieszamy 20sek/obr.2
    5. Przelewamy do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 175℃ 30-40 min do suchego patyczka.
    6. Studzimy i przekrawamy na pół wdłuż.

    Masa serowa
    7. W czystym Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" umieszczamy wszystkie składniki na masę serową i miksujemy 30sek/obr.10 pomagając sobie kopystką.

    Bita śmietana
    8. Do czystego i suchego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlewamy śmietana i cukier, zakładamy motylek.
    9. Ubijamy bez założonej miarki do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

    Przekładanie
    10. Na pierwszym blacie ciasta rozsmarować dżem porzeczkowy, wyłożyć masę serową, przykryć drugim plackiem, również rozsmarować dżem porzeczkowy i wyłożyć bitą śmietanę, posypać startą czekoladą.

    Smacznego

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Porzeczkowa pokusa

Wydrukuj:

Komentarze