Czas przygotowania
12min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 11/08/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- • 500 g czerwonej papryki, oczyszczonej z pestek
- • 250 g cukru
- • 120 g żelfixu 2:1
- • 100 g soku z cytryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. do naczynia włożyć paprykę, dodać cukier, żelfix, sok z cytryny, zmiksować – czas 30 sek, obr. poz.9
2. gotować – czas ok.10 min, temp. Varoma, obr. poz.1
3.. przelać do słoiczków, odwrócic do góry dnem i zostawić do przestygnięcia
Konfitura ma smak słodko - kwaśny i jest wspaniałym dodatkiem do tostów, pieczywa, zimnych mięs i pasztetów. Proponuję przygotować podobną konfiturę z żółtej papryki.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Zrobiłam "na próbę" w ubiegłym roku,a w tym zrobię zdecydowanie więcej. Zaskakująco smaczna
zrobiłam dzisiaj ten przepis, ale dałam papryki 800 gr i chili ok 180 gr, mniej soku z cytryny ok 30 gr i 180/200 gr cukru...palce lizac....ostro
Ciekawy przepis zapisany i poczeka na sezon paprykowy.
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Robiłam konfiturę na wielkanoc do mięs, jest super, wszyscy byli zachwyceni teraz chcą przepis polecam napewno będę robić gdy przyjdzie sezon na paprykę pozdrawiam
Przepis jest świetny! Konfiturę robiłam już dwa razy - znika bardzo szybko. Kolejny krok to wersja z żółtej papryki. Dziękuję za przepis.
Zrobiłam i naprawdę ten przepis spadł mi z nieba,bo nie wiedziałam co zrobić z papryką.Teraz mam ślicznego koloru dżemiki z zagadkowym smakiem.
Cukru trzeba dać faktycznie mniej,niż podane w przepisie.Ja dałam 150-170g.
Agnieszka--
Wlaśnie nie wiedziałam co zrobić z papryką,bo zostało mi parę sztuk,a domownicy już przejedzeni
Zaraz biorę się do pracy
Ps.to mój debiut z przepisownią
Agnieszka--
Dzisiaj wziełam do pracy smakowało wszystkim, bardzo dobre do mięsa i białego sera
PYCHA
Zrobiłam dzisiaj bardzo bardzo dobry
Muszę zrobić ,brzmi zachęcająco !!!
Are you sure to delete this comment ?