- TM 31
Składniki
skład
- 500 g żurawiny suszonej,90g cukru,370g wody,cukier waniliowy,1/2 łyżeczki imbiru,łyżeczka soku z cytryny
- 50G zimnej wody,4 łyżeczki pełne mąki ziemniaczanej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
żurawinkę opłukać wrzućić do naczynia,zasypać cukrem,zalać wodą wsypać cukier waniliowy,imbir i zagotować do miękkości żurawiny 50min/"Obroty wsteczne" /1/varoma,po 30 minutach zmienić na 100st.przy gotowaniu można nałożyc miareczkę uchyloną
w 50ml wody wymieszać mąkę,wlać 5 minut przed koncem gotowania wlać roztwór,mieszajac ciągle az zrobi sie jednolity sos
Porady
koniec gotowania mozna poznać po tym jak wyjdą babelki powietrza
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Napewno jest pyszna jadłam kiedyś mięso z frużeliną morelową i było pyszne do wypróbowania
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Przepis fajny, kiedyś robiłam podobną ale ze świeżych truskawek I wtedy nie wiedziałam, że to frużelina Tylko popraw w składnikach frużelinę na żurawinę A te 4 łyżeczki pełne to ile jest gram?
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Are you sure to delete this comment ?