thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
3 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy

Składniki

skład

  • 500 g żurawiny suszonej,90g cukru,370g wody,cukier waniliowy,1/2 łyżeczki imbiru,łyżeczka soku z cytryny
  • 50G zimnej wody,4 łyżeczki pełne mąki ziemniaczanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. żurawinkę opłukać wrzućić do naczynia,zasypać cukrem,zalać wodą wsypać cukier waniliowy,imbir i zagotować do miękkości żurawiny 50min/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /1/varoma,po 30 minutach zmienić na 100st.przy gotowaniu można nałożyc miareczkę uchyloną

    w 50ml wody wymieszać mąkę,wlać 5 minut przed koncem gotowania wlać roztwór,mieszajac ciągle az zrobi sie jednolity sos

Porady

koniec gotowania mozna poznać po tym jak wyjdą babelki powietrza

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

frużelina żurawinowa

Wydrukuj:

Komentarze