Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
3
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
Składniki
- 500 g przetartych winogron (pure) (użyłam owoców, które pozostały mi po zrobieniu soku)
- 80 g likieru jabłkowego
- 50-100 g cukru / xylitolu / stevii bądź więcej jeśli lubimy bardzo słodki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka agaru bądź żelatyny opcjonalnie
- 3-5 gożdziki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPorady
Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)
Jeśli dżemu nie robimy z winogron powstałych jako produkt uboczny soku można użyć więcej cukru .
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ten z likierem jablkowym przepyszny, nie za slodki nie za kwasny w sam raz , pycha. Smacznego.
Are you sure to delete this comment ?