thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
5 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
opublikowany: 17/06/17
zmieniono dnia: 17/06/17

Składniki

Dżem truskawkowy

  • 1kg truskawek bez szypułek
  • 250g brązowego cukru
  • 1 czubata łyżeczka agaru
  • 20g soku z cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Dżem truskawkowy
  1. 1. Oczyszczone truskawki bez szypułek oraz resztę składników mieszamy w naczyniu 10s/0br.4.

    2. Gotujemy 25min/95°C/2/obroty wsteczne - od początku do końca z koszyczkiem na pokrywce.

    3. Przelewamy do słoiczków, zakręcamy i stawiamy do góry nogami.

    -> Dżem w czasie gotowania nie wykipi, nie trzeba pilnować tmrc_emoticons.;)
    -> Idealna konsystencja, nie za rzadki, nie za gęsty.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Dżem truskawkowy

Wydrukuj:

Komentarze