thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
2h 10min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

szyneczka

  • 1000 g mięsa szynka
  • 1 łyżek papryki ostrej
  • 1 łyżek przyprawy kebab
  • 1 łyżek przyprawy do wieprzowiny
  • 1/2 łyżeczki soli ziołowej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu zmielonego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Mięso umyć. Przyprawy wymieszać w miseczce i wetrzeć w mięso.

    Mięso przełożyć na folie spożywczą i mocno zwinąć. Pospinać mocno gumkami recepturkami.

    Do naczynia wlać 1500 g wody, mięso ułożyć na przystawce Varoma i gotować 60 min/Varoma/ obr. 1.

    potem dogotowujemy jeszcze 10min/Varoma/obr.1

    Po wyłączeniu TM czekamy jakieś 10 min i odwijamy mięso z foli. 

Porady

Mięso również nadaje sie do obiadu .

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Domowa Szynka

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 6, 2016 at 23:58

    Folia Spożywcza jest bardzo niezdrowa. Nie nadaje się do wysokich temperatur. Można zrobić tylko w rękawie do pieczenia.

  • marca 25, 2016 at 20:21
    5.0

    Szynkę robię dzisiaj 2 raz. Poprzednia była bardzo smaczna, ale dla mnie ciut za pikantna. Tym razem nie dałam chilli, ale więcej pieprzu i wędzoną paprykę. Zobaczymy co wyjdzie.

    Dziękuję za inspiracje tmrc_emoticons.)

  • stycznia 13, 2016 at 20:23
    5.0

    Szynka pyszna, choć nieco pikatna. Dla dzieci polecam mniej papryki. tmrc_emoticons.;)

  • lutego 17, 2015 at 16:09

    Paulinko a tej soli to nie będzie za dużo ,bo i w przyprawach i jeszcze sól ziołowa?Moja sugestia pozwól całkowicie wystygnąć w folii ,będzie bardziej soczysta

    Hania z Łodzi:
    Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.