Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
opublikowany: 09/03/17
zmieniono dnia: 09/03/17
Składniki
MILKY WAY
- 6 jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczek proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 250 g margaryny
- 2 szklanki mleka w proszku
- 150 g Czekolady mlecznej
- 6 łyżek mleka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. W czystym i suchym naczyniu przy pomocy motylka ubij białka 3-4 minuty / obroty 4.
2. Ustaw czas na 5 minut / obroty 3. Przez otwór w pokrywie dodawaj na przemian żółtka i cukier. Po wyczerpaniu składników dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec kakao, a potem olej.
3. Wylej ciasto na dużą blaszkę i piecz w 170 stopniach przez około 40 min lub do suchego patyczka. Gdy biszkopt ostygnie przetnij go (w poziomie) na dwie części.
4. Mleko zagotuj w rondelku z cukrem oraz cukrem waniliowym. Wystudź.
5. Miękką margarynę utrzyj - 3 minuty / obroty 3. Po 20 sekundach ciągle ucierając, dodawaj naprzemiennie ostudzone mleko z cukrem oraz mleko w proszku.
6. Na jedną część biszkopta wyłóż mleczną masę. Drugą częścią ciasta przykryj masę - tak jak w kanapce.
7. Czekoladę rozpuść z mlekiem 2 minuty / temperatura 80 stopni / obroty 2. Gdy składniki dobrze się połączą wylej na ciasto i rozprowadź po całości.
Ciasto Milky Way podawaj schłodzone.
Smacznego!
po więcej inspiracji zapraszam na http://www.smakolykidominiki.pl
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo dobre, bardzo słodkie. Dla przełamania słodyczy lubię posmarować dolny biszkopt kwaskowatymi powidłami śliwkowymi, oczywiście domowej roboty Ostatnio wjechała czekośliwka, też pychota Ale z klasycznymi powidłami..
"Blokada naczynia miksującego" Ciasto przepyszne
Dobre ale mocno slodkie
Ciasto bardzo dobre. Szczególnie polecsm tym dla których nigdy nie jest za słodko ☺
Super ciasto.
przepis super i ciasto znakomite.
Masa przepyszna. Jeżeli chodzi o ciasto , to po ubiciu białek należałoby wyjąć motylek, czego nie zrobiłam i biszkopt nie wyszedł taki jak należy.
Are you sure to delete this comment ?