thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
18min
Czas całkowity
18min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Czekoladowa gryczanka

składniki

  • 10 g czekolady gorzkiej 80%, (2 kostki)
  • 50 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 100 g mleczka kokosowego
  • 100 g wody
  • 120 g jabka
  • 50 g banana
  • 5 g kakao, (1 łyżeczka)
  • 10 g erytolu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Czekoladę siekamy 5 s/obr.5. Odkładamy do miseczki.
  2. Do naczynia miksującego wsypujemy kaszę, wlewamy mleczko i wodę.
  3. Nakładamy dolną część Varomy i wkładamy do niej pokrojone w ćwiartki jabłko
  4. Zamykamy naczynie i gotujemy 15 min/Varoma/obr. wsteczne 1.
  5. Ściągamy nakładkę Varomy na bok.
  6. Do ugotowanej kaszy, dodajemy pozostałe składniki. Blendujemy 30 s/obr.10. Zgarniamy kopystką ze ścianek kielicha na dno. Blendujemy kolejne 30 s/obr.10.
  7. Przekładamy gryczankę do miski. Dekorujemy ją uparowanym jabłkiem i posiekaną czekoladą.

Porady

Wskazówka:


Zamiast erytrolu można uzyć syrop klonowy lub miód.
Z samego rana zalej wodą orzechy nerkowca potrzebne do smoothie na II śniadanie, możemy też zalać je wodą już dzień wczesniej wieczorem.
Do przepisu możemy zrobić własne masło orzechowe.

Kcal: 645 | B: 14,3 g | T: 35,9 g | W: 65,9 g

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Czekoladowa gryczanka

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?