thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 30min
Czas całkowity
3h 15min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Pomarańczowy chlebek prosto z Italii

  • 450 gramów mąki tortowej, Przesianej
  • 1 łyżeczki bazylii
  • 15 gramów drożdży
  • 300 gramów mleka
  • 1/2 łyżki cukru
  • 5 łyżek Oliwy z suszonych pomidorów
  • 1/2 łyżki soli
  • 75 gramów Oliwek
  • 75 gramów suszonych pomidorów

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Pomarańczowy chlebek prosto z Italii
  1. Do kielicha włożyć oliwki i pomidory. Posiekać 2s/obr4. W zależności od upodobań można zabieg powtórzyć.
    Kielich umyć i osuszyć.
    Do kielicha wlać mleko, dodać cukier i drożdże 1min/37st/obr1.
    Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto 3min/Ciasto"Ciasto"
    Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
    Uformować długi bochenek, ułożyć na wyłożonej papierem blasze. Przykryć ściereczką i ponownie odstawić w ciepłe miejsce na 1/2 godziny.
    W tym czasie rozgrzać piekarnik do 190 st (bez termoobiegu)
    Piec ok 45 min.

Porady

Zamiast oliwy z pomidorów można użyć zwykłej oliwy z oliwek

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pomarańczowy chlebek prosto z Italii

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?