Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Chlebek dukana
- 120 gramów Gluten
- 70 gramów otręby owsiane
- 5 gramów soli
- 3.5 gramów drożdży suchych
240g ciepłej wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Alex - kwadratowa forma do zapiekania
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wyrabiamy 2"Ciasto"
Do foremki wkładamy uformowany chlebek pieczemy 1h w 50 stopniach żeby drożdże ładnie wyrosły po tym czasie zwiększamy do 180stopni i pieczemy 30min
Porady
Wyrabiamy 2min"Ciasto"
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?