thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 40min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 19/02/15
zmieniono dnia: 23/02/15

Składniki

ciasto

  • 2 łyżeczki soli
  • 140 g mąki żytniej chlebowej
  • 170 g mąki pszennej razowej, typ 2000
  • 340 g mąki pszennej chlebowej typ 750
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 40 g drożdży
  • 410 g wody
  • 3 łyżeczki cukru, można zastąpić miodem

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    2 etap
  1. Dodać pozostałe składniki wg podanej kolejności. Wyrobić 3 min Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Ciasto"Ciasto"

  2. 3 etap
  3. Piec ok. 40 min w 200 stopniach C.

  4. 1 etap
  5. Wlać wodę, dodać drożdże oraz cukier. 3 minuty 37 stopni Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"  2 Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"

Porady

Cleb w miarę szybko wyrasta. Wnętrze foremki posmarowałem masłem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb szybki Mirka

Wydrukuj:

Komentarze