thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
770 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Bułki Orkiszowe BIO

  • 500 gramów MĄKA ORKISZOWA
  • 200 gramów woda
  • 35 gramów smalec
  • 20 gramów drożdże świeże
  • 6 gramów cukier trzcinowy, nierafinowany
  • 6 gramów sól kłodawska

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Bułki orkiszowe BIO
  1. Wrzucamy wszystko do thermomixa, niech porządnie zamiesza. Woda letnia lub ciepła, nie może być ani zimna ani gorąca. Po wymieszaniu zostawiamy, żeby drożdże zapracowały. Na 30-40 min powinno wystarczyć. Po tym czasie posypujemy na deskę mąkę, wrzucamy ciastko, porcjujemy na małe kulki. Można naciąć po środku, bułki będą się ładnie łamały na pół po upieczeniu. Wrzucamy do piekarnia na 150-160*C na 30 min. Wychodzą idealnie za każdym razem, przepis sprawdzony w boju tmrc_emoticons.) Smaczengo!

Porady

Pamiętaj o odpowiedniej temperaturze wody!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki Orkiszowe BIO

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy