thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
Łatwy
  • TM 5
przez aspirin
opublikowany: 06/16/19
zmieniono dnia: 06/17/19

Składniki

Zupa z młodej fasolki szparagowej

  • 1100 g wody
  • 40 g cukrowej młodej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 160 g warzyw (młoda marchewka, pietruszka, seler)
  • 250 g młodej fasolki szparagowej
  • 200 g młodych ziemniaków
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 90 g jogurtu naturalnego
  • 20 g masła
  • 1 szczypta pieprzu ziołowego
  • 1 szczypta soli himalajskiej
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 1 łyżeczka bulionu drobiowego wykonanego w TM
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej wykonanej w TM

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Sposób przygotowania:
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodać cebulkę, rozdrobnić 6s, Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 5.

  2. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodać masło, dusić przez 2 minuty, 100°C, 1.

  3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodać warzywa (oprócz fasolki), rozdrobnić 7s, 5.

  4. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodać wcześniej umtyą, pozbawioną końcówek i pokrojoną na małe części fasolkę, wodę, czosnek, przyprawy i builion. Gotować przez 25 minut, 100°C, Brak obrotów wstecznych"Brak obrotów wstecznych" 1.

  5. Dodać do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" pokrojone na małe kawałki ziemniaki, gotować przez 15 minut, 100°C, Brak obrotów wstecznych"Brak obrotów wstecznych" 1.

  6. Dodać do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" jogurt, gotować przez 2 minuty, 100°C, Brak obrotów wstecznych"Brak obrotów wstecznych" 1.

  7. Na koniec posypać koperkiem.

  8. Smacznego!tmrc_emoticons.)

Porady

Wszystkie warzywa należy umyć. Opcjonalnie można dodać ryżu.
Brak obrotów wstecznych"Brak obrotów wstecznych" - obroty wsteczne

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa z młodej fasolki szparagowej

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?