thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • średnia cebula
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • większa marchew
  • łyżeczka curry
  • soczewica czerwona 150 g
  • pomidory bez skórki z puszkibądź 2 świeże pomidory obrane ze skórki i pokrojone
  • woda 1200 g
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
  • łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • sól
  • pieprz
  • świeże listki oregano

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obieramy wkładamy do naczynia miksującego i siekamy 5s/obr.5.

    Dodajemy oliwę i dusimy 2 min/varoma/obr.1.

    Marchewkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do naczynia miksującego i rozdrabniamy 5s/obr.5.

    Dodajemy curry, wodę, soczewicę, pomidory, bulion, przyprawy.

    Gotujemy 30 min/100 stopni/obr. 1.

    Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

    Na talerzu ozdabiamy listkami oregano.

    SMACZNEGO!

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa soczewicowo-pomidorowa

Wydrukuj:

Komentarze