Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
8
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 01/12/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- Kulki mięsne:
- 250 g wieprzowiny
- 40 g bułki tartej
- 20 g cebuli
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki: soli, majeranku, pieprzu, papryki słodkiej
- Zupa:
- 100 g Pora
- 2 kostki rosołowe
- 100 ml śmietany
- 20 g mąki ziemniaczanej
- 100 g serka topionego, śmietankowego
- woda
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Kulki mięsne:
1. Cebulę wkładamy do naczynia, rozdrabniamy 3./obr5. Dodać mięso, zemleć 10s/obr8. Dodać pozostałe składniki, wymieszać 3s/obr 5.
2. Formujemy małe kuleczki i układamy w koszyczku..
3. Do naczynia wkładamy skłądniki na zupę oprócz wody, miksujemy 40s/obr 6-7. Dolewamy wodę do litra, wkladamy do naczynia koszyczek i gotujemy 15 min/temp.100/obr poz. 2-3.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Na pewno wyprobuje☺☺☺
Pyszna
Moja ulubiooooona! , szkoda, że mój mężulek tylko zup nie lubi... ale tą czaaaasem uda mu się zjeść- w gościach
Kamila Sztukiewicz
Zawsze po gotowaniu zup na mięsie zostają mi warzywa. Od pewnego czasu zużywam je na właśnie takie dania jak krem z pora itp. Szczerze mówiąc jest to jedna z najlepszych tego typu potraw jaką zrobiłem i jestem bardzo zadowolony z efektu. Tak trzymać!
Moja ulubiona dodaję więcej pora i zamiast mąki ziemniaczanej mąkę ryżową.
lilly20
Zupa wspaniała . Kulki wyśmienicie podkreślają jej smak. Polecam
Uwielbiam zupę z pora. Z kulkami jeszcze nie robiłam, spróbuję w ten sposób.