Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • Kulki mięsne:
  • 250 g wieprzowiny
  • 40 g bułki tartej
  • 20 g cebuli
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki: soli, majeranku, pieprzu, papryki słodkiej
  • Zupa:
  • 100 g Pora
  • 2 kostki rosołowe
  • 100 ml śmietany
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 100 g serka topionego, śmietankowego
  • woda

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Kulki mięsne:

    1. Cebulę wkładamy do naczynia, rozdrabniamy 3./obr5. Dodać mięso, zemleć 10s/obr8. Dodać pozostałe składniki, wymieszać 3s/obr 5.

    2. Formujemy małe kuleczki i układamy w koszyczku..

    3. Do naczynia wkładamy skłądniki na zupę oprócz wody, miksujemy 40s/obr 6-7. Dolewamy wodę do litra, wkladamy do naczynia koszyczek i gotujemy 15 min/temp.100/obr poz. 2-3.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z pora z mięsnymi kulkami

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?