thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Zupa krem z pieczonej papryki

  • 6 strąków czerwonej papryki
  • 1 Czerwona cebula
  • 200 g Pora
  • 5 gałązek oregano
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 litry Bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki Mielonej wędzonej papryki
  • sól i pieprz, Do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć nasiona. Poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (przekrojoną stroną do dołu). Piec 20 minut w 200 stopniach (z termoobiegeim 180 stopni).

    2. W międzyczasie umyć i pokroić na kawałki pora, selera i cebulę. Wyjąć paprykę z piekarnika,lekko przestudzić i zdjąć skórkę. Z oregano poobrywać listki.

    3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlać oliwę, wrzucić pora, selera i cebulę, rozdrobnić 5sek/obr5. Zgarnąć że ścianek na dno. Dusić 4min/120stopni/obr1. Dodać paprykę, sól, wędzoną paprykę i 2/3 oregano. Wlać bulion i gotować 35min/100stopni/obr1.

    4. Zupę zmiksować na krem 7sek/obr10. Podawać posypane oregano i świeżo zmielonym pieprzem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z pieczonej papryki

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy