- TM 31
Składniki
- 200 g szpinaku, mrozonego
- 6 łodyżek bazylii
- 1 łyżeczka masła
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- 1 kostka rosołowa
- 300 g pomidorów
- 35 g oleju
- 120 g papryki
- 1 cebua
- 1 łyżka śmietany
- 500 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyććwiartki cebuli, paprykę i rozdrobnić 4s/obr. 5
2. Zgarnąć kopystką na dno naczynia, dolać oleju i dusić 3 min/ Varoma/ obr.1
3. Dodać pokrojone pomidory, kostke rosołową i przyprawy. Gotować 8 min/ 100'C/ obr.1
4. Zmiksować 30 s/obr. 6-8 , dodać 300g wody i gotować 5min/100'C/obr.1 , następnie przelać do wazy.
5. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i rozdrobnić 3s/obr.5. Kopystką zgarnać na dno naczynia
6. Dodać masło i dusić 2 min/Varoma/obr.2
7. Dodać bazylię i szpinak, rozdrobnić 20s/obr.6 ,dolać 200g wody, śmietanę i gotować 5min/ 100'C/obr.2
8. Do tależa wlać najpierw krem z pomidorów, następnie "zrobić kółeczko" z kremu szpinakowego.
Krem pomidorowo-ziołowy
Porady
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zupka przepyszna ale zielona czesc ze szpinaku wyszla mi ciut z gesta.
Mniaaamm , tylko czosnek się nie rozdrobnił wystarczająco..jak zwykle :P