thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 28/03/14
zmieniono dnia: 30/03/14

Składniki

  • 200 g szpinaku, mrozonego
  • 6 łodyżek bazylii
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 kostka rosołowa
  • 300 g pomidorów
  • 35 g oleju
  • 120 g papryki
  • 1 cebua
  • 1 łyżka śmietany
  • 500 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Krem pomidorowo-ziołowy
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyććwiartki cebuli, paprykę i rozdrobnić 4s/obr. 5


    2. Zgarnąć kopystką na dno naczynia, dolać oleju i dusić 3 min/ Varoma/ obr.1


    3. Dodać pokrojone pomidory, kostke rosołową i przyprawy. Gotować 8 min/ 100'C/ obr.1


    4. Zmiksować 30 s/obr. 6-8 , dodać 300g wody i gotować 5min/100'C/obr.1 , następnie przelać do wazy.


    5. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i rozdrobnić 3s/obr.5. Kopystką zgarnać na dno naczynia


    6. Dodać masło i dusić 2 min/Varoma/obr.2


    7. Dodać bazylię i szpinak, rozdrobnić 20s/obr.6 ,dolać 200g wody, śmietanę i gotować 5min/ 100'C/obr.2


    8. Do tależa wlać najpierw krem z pomidorów, następnie "zrobić kółeczko" z kremu szpinakowego.

Porady

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem pomidorowo-ziołowy

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: