Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 05/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 80 - 100 g
  • cebuli, przekrojonej na połówki
  • 400 g
  • selera naciowego, pokrojonego na kawałki ok. 3 cm, obranego
  • 380 - 400 g
  • gruszek, wydrążonych, pokrojonych na ćwiartki
  • 50 g
  • oliwy z oliwek
  • 600 g
  • wody
  • 1
  • kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody)
  • ½ łyżeczki
  • soli
  • 2 szczypty
  • pieprzu, mielonego
  • 2 szczypty
  • gałki muszkatołowej, mielonej
  • 100 g
  • białego wina
  • 200 g
  • śmietany 18%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  

     

    1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, seler i gruszki, rozdrobnić 7 s/obr. 5. W razie potrzeby powtórzyc czynność 4 s/obr. 5. Kopystką zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia.

    2. Dodać oliwę z oliwek, dusić

    10 min/Varoma/obr. 2.

    3. Dodać wodę, kostkę bulionową, przyprawy i wino, gotować

    15 min/100°C/obr. 2.

    4. Dodać śmietanę, zmiksować

    2 min/obr. 6, podawać.
     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem gruszkowo-selerowa

Wydrukuj:

Komentarze