Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
- 80 - 100 g
- cebuli, przekrojonej na połówki
- 400 g
- selera naciowego, pokrojonego na kawałki ok. 3 cm, obranego
- 380 - 400 g
- gruszek, wydrążonych, pokrojonych na ćwiartki
- 50 g
- oliwy z oliwek
- 600 g
- wody
- 1
- kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody)
- ½ łyżeczki
- soli
- 2 szczypty
- pieprzu, mielonego
- 2 szczypty
- gałki muszkatołowej, mielonej
- 100 g
- białego wina
- 200 g
- śmietany 18%
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, seler i gruszki, rozdrobnić 7 s/obr. 5. W razie potrzeby powtórzyc czynność 4 s/obr. 5. Kopystką zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia.
2. Dodać oliwę z oliwek, dusić
10 min/Varoma/obr. 2.3. Dodać wodę, kostkę bulionową, przyprawy i wino, gotować
15 min/100°C/obr. 2.4. Dodać śmietanę, zmiksować
2 min/obr. 6, podawać.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ciekawi mnie ten przepis, nieśmiało spoglądam na składniki i dojrzewam do zrobienia.Można oszaleć na jej (tej zupy) punkcie?
Are you sure to delete this comment ?