thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 22/10/13

Składniki

  • 2 łyżeczki masła
  • 3 kromki chleba tostowego, pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 - 2 szczypty pieprzu białego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 400 g mleka, chudego (0,5%)
  • 400 g kalafiora, pokrojonego na kawałki
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 500 g wody
  • 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać bulion warzywny, kalafior umieścić w koszyczku, wstawić do naczynia miksującego, gotować 18 min/Varoma/obr. 1.
    2. Wyjąć koszyczek, ugotowany kalafior dodać do bulionu znajdującego się w naczyniu miksującym, zmiksować 30 s/obr. 8.
    3. Dodać mleko, ½ łyżeczki soli, pieprz, sok z cytryny, zagotować 5 min/100°C/obr. 2.
    4. Rozpuścić na patelni 2 łyżeczki masła, przyprawić szczyptą soli i gałką muszkatołową. Dodać chleb tostowy i zrumienić go na złoty kolor. Otrzymanymi grzankami posypać zupę.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa kalafiorowa

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: