Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 08/12/12
zmieniono dnia: 08/12/12
Składniki
- 20 g suszonych grzybów
- 1 litr wody
- 180 g cebuli, obranej, pokrojonej na ćwiartki
- 150 g włoszczyzny, (marchewka, pietruszka, seler), obranej, pokrojonej na kawałki
- 20 g masła
- 2 łyżeczki koncentratu warzywnego
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu w ziarnach
- 1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta
- przyprawy: oregano, estragon, rozmaryn, majeranek, rozmaryn - wedle uznania
- 100 g śmietany (opcjonalnie)
- kasza jęczmienna lub makaron
- natka pietruszki, świeża lub mrożona
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć grzyby, rozdrobnić 3 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia, zalać 1L wody i pozostawić na kilka godzin.
- 2. Do naczynia miksującego włożyć pieprz, cebulę, włoszczyznę i rozdrobnić 3 s/obr. 6, następnie dodać masło i poddusić 4 min/Varoma/obr. 1. Przełożyć do innego naczynia.
- 3. Do naczynia miksującego włożyć koszyczek, przełożyć do niego grzyby i zalać je wodą, w której były namaczane. Gotować 10 min/100ºC/obr. 1. Wyjąć koszyczek i przełożyć grzyby do naczynia miksującego.Dodać uduszoną cebulę z włoszczyzną, kostkę bulionową, Vegetę, sól i dopełnić naczynie wodą nieco poniżej poziomu 2L. Gotować 25 min/100ºC/obr. 1.
- 4. Dodać zioła np.: szczypta oregano i estragonu, rozmaryn, majeranek, ewentualnie śmietanę, gotować ponownie 4 min/100ºC/obr. 2-3
Porady
Podawać z natką pietruszki i ugotowanym wcześniej makaronem lub kaszą jęczmienną.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Użyj 50 gramów suszonych grzybów