Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2
osoba/osoby
Poziom
--
Składniki
Zupa czosnkowa (z czeskiej "Przepisowni")
- 10 ząbków czosnku
- 1000 g wody
- 2 czubate łyżki bulionu, (u mnie warzywny)
- 1 łyżeczek soli
- 3 ziemniaki, pokrojone w kostkę
- 1 jajko
- 4 gałązki pietruszki (świeżej)
- sól, pieprz, lubczyk do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" włóż czosnek 10 sek/obr.6
- Dodaj wodę, bulion, sól, pieprz i pokrojone w kostke ziemniaki (proponuję dodać jeszcze lubczyk) 15 min/100°C/"Obroty wsteczne" 1
- Minutę przed końcem gotowania dodać przez otwór w pokrywie jajko i pietruszkę
Porady
Podawać z grzankami chleba, serem (ew. posypać dodatkową porcja pietruszki)
Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pyszna
pyszna!
Zupka bardzo smaczna polecam!!!
Dziękuję za odpowiedź. Wypróbuję na pewno.
diana245: Tak - jajo surowe się wrzuca. Ono się ścina i powstaje coś na kształt makaronu
Mam pytanie. To jajko ma być surowe?
Zrobiłam wczoraj zupkę. Dałam jedną lyżkę "Kucharka" (wystarczy w zupełności) jedną łyżeczkę soli. Do gotowej zupy w oddzielnych miseczkach podaję pokrojonego drobno pora i szynkę w wąskie paski. Można sobie dosypać do zupy. Tak podają czosnkową w Czechach. Oczywiście grzanki smażone na maśle.
Mniam.
Are you sure to delete this comment ?