thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 18/06/14
zmieniono dnia: 18/06/14

Składniki

na zupę

  • 1 słoiki tarty chrzan, mały słoiczek
  • 2 cebule średnie, rozdrobione w TM obr.5 4 sekundy
  • 2 czubatych łyżek majeranku, suszonego
  • 3 białe kiełbasy, pokrojone na plasterki
  • 1,5 litry woda
  • 2 kostki kostki rosołowe lub 2 łyżeczki koncetratu wykonanego w TM, ja daję jedną kostkę rosołową i jedna warzywną
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 opakowania jogurtu naturalnego małego
  • 2 czubatych łyżek oliwy z oliwek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Zupy chrzanowej
  1. Cebulę rozdrabniamy 5s./obr.4 zciągamy na dno TM dodajemy oliwę. Dusimy 2,5min. Varoma obr.1. Dolewamy wodę do 1 kreski w dzbanku TM, wrzucamy kiełbasę, kostki rosołowe, pół słoiczka chrzanu. Gotujemy 18 min. obr. 3. Dodajemy małe opakowaniu jogurtu, resztę chrzanu, majeranek, rozdrobiony czosnek. Gotujemy 3 min. obr. 3. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem. Zupa wychodzi ostra, prawdziwie chrzanowa. Jeżeli ma być bardziej śmietankowa trzeba dać mniej chrzanu. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa chrzanowa z białą kiełbasą

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 27, 2017 at 14:14

    Zupka ekstra tylko Ja wprowadziłam kilka zmian , tak jak koleżanka wyżej gotowałam na obrotach wstecznych 1 i temperatura 100 *C 20 minut , do składników dodałam jednego duzego ziemniaka pokrojonego w kostki , jak zupa była gotowa to wyjełam kiełbase , wszystko zmiksowałam stopniowo zwiekszając obroty do 9 przez kilkanaście sekund co dało mi krem , wrzuciłam spowrotem kiełbase podawałam z jajkiem. ale grzanki myslę ze równiez będą pasować

    pozdrawiam !

  • lutego 2, 2016 at 13:30
    4.0

    Pierwszy raz jadłem zupę chrzanową....  Rewelacja warunek że biała kiełbasa nabyta w spwardzonym punkcie.Polecam 

  • kwietnia 1, 2015 at 22:33

    Przepis jest niedopracowany, zupę gotujemy na obrotach wstecznych i wystarczy obr 1, temperatura 100*C tmrc_emoticons.)

  • kwietnia 1, 2015 at 13:11

    Gotujemy 18 min. obr. 3.  ale w jakiej temp ??

    życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa !