- TM 31
Składniki
wywar
- 150 gramów marchewki w kawalkach, surowa
- 60 gramów pietruszki, korzeń
- 60 gramów selera, korzeń
- 60 gramów Pora
- 3 liście laurowe małe
- 5 kulek ziela angielskiego
- 1300 gramów wody
- 500 gramów 500-600 g ryby lub tylko głowy)
- 1 kostki wywaru warzywnego, wykonanego w TM
- 1 płaskich łyżeczek soli
zasmażkę
- 50 gramów masła
- 50 gramów mąki
karmel
- 60 gramów cukru
doprawienie smakowe zupy
- 100 gramów śmietany, 18%
- 50 gramów soku z cytryny
- 100 gramów rodzynek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
włoszczyznę wrzucić do naczynia miksującego i poszatkować 5 s/obr 5.
dodać wody i przyprawy, gotować 15 min./100 st./obr.1
włożyć koszyczek z głową i rybą, gotować 15 min./100 st./obr. 1
wywar przecedzić i wystudzić.
rybę pokroić na kawałki i przełożyć do innego naczynia
Masło roztopić 3 min. /100 st./obr.2. Dodać mąkę 3 min. /100 st./obr. 2
Dodać wywar, rodzynki, gotować 12 min./100 st./obr.wsteczne 1
Na patelni rozpuścić cukier aby uzyskać karmel.
Karmel wlać do zupy.
Dodać śmietany, sok z cytryny, kawałki ryby, gotować 2 min./100 st./obr.1 wsteczne
wywaru
Porady
Wywar można przygotować wcześniej
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze