Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Zupa

  • 1 marchew
  • 1 ząbka czosnku
  • 100-150 gramów passaty pomidorowej
  • 2 łyżek oleju
  • sól
  • 1 cebula, mała
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 1 płaskich łyżeczek kurkumy, mielonej
  • 1/4 główki kapusty białej
  • 2 łyżeczki lubczyku suszonego lub świeżego
  • 1 kiełbasa drobiowa
  • 1 łyżeczek koncentratu bulionu drobiowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować pomagając sobie kopystką 5 sek. obr 5 i wyjąć do innego naczynia.

  2. Do naczynia miksującego włożyć przekrojoną na pół cebulę, czosnek, marchewkę i passatę. Miksować obr 5, 5 sek.

  3. Dodać olej i dusić 5 min temp. varoma obr 2

  4. Dodać 1 L wody, kapustę, przyprawy i koncentrat bulionu. Gotować 20 min, temp. 100C obr Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"  2

  5. Kiełbaskę pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni, dodać na koniec do zupy.

Porady

Pod koniec gotowania do zupy można dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant Kapuśniak z młodej, białej kapusty

Wydrukuj:

Komentarze