thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 1 cebula
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 450 gramów ziemniakòw, surowych, obranych i pokrojonych w kostke
  • 150 gramów groszku mrożonego
  • 500 gramów wody
  • 1 łyżki bulionu warzywnego, TM
  • 400 gramów mleka
  • 30 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 50 gramów parmezanu, tartego
  • grzanki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule i olej: 3min / 100° / obr 3. Dodac ziemniaki, groszek, wode, bulion, mleko: 20min / 100° / obr 1. Dodac margaryne i parmezan: 40sek / Turbo. Przelozyc na talerze, podawac z grzankami.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Vellutata - aksamitna zupka z grzankami

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 20, 2013 at 11:15

    Dziewczyny, polecam szczerze, wspaniala tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  To jest porcja dla 4 osòb, u mnie pozarli wszystko na obiad, te moje 2 "odkurzacze " tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • marca 19, 2013 at 22:08
    5.0

    Cooking 1Vercia przepis dodałam do wypróbowania Big Smile  Pozdrawiam Love

  • marca 19, 2013 at 15:40

    Cooking 4 Love Jako , że kocham wszystkie zupki, te też dodaję do swojej kolekcji. Na pewno ugotuję ik to w tym tygodniu. Będzie coś nowego.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: