- TM 31
Składniki
- 100 g czerwonej cebuli - obranej, pokrojonej na mniejsze kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 1 opakowania pomidorów z puszki,krojonych
- 200 g soczewicy czerwonej
- 1 łyżeczek przyprawa garam masala
- 1 łyżeczek przyprawy "pięć smaków"
- 1 kawałków imbiru, świeżego korzenia,obranego,wielkości kciuka
- 20 g oliwyz oliwek
- 1 łyżeczek mielonego kuminu
- 1 kostki kostki rosołowe lub 2 łyżeczki koncetratu wykonanego w TM
- 1000 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia mix. włożyć cebulę,czosnek,imbir,rozdrobnić 3s./obr.5.Kopystką zgarnąć na dno naczynia.
2.Dodać oliwę,wszystkie przyprawy oprócz kostki rosołowej,dusić 2min.30s./Varoma/obr.1
3.Dodać puszkę pomidorów,ziarno soczewicy,kostkę rosołową,wodę,gotować 20min./Varoma/obr.1
4.Pokrywę w czasie gotowania przykryć koszyczkiem
5.Podawać posypaną świeżą natką kolendry lub pietruszki
6.Soli i pieprzu dodać po gotowaniu do smaku,ponieważ zupa jest niezwykle aromatyczna mogą być zbędne.
rozgrzewająca zupa z soczewicą
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo lubię zupę z soczewicy z pomidorami. W tej jednak zbyt duże nagromadzenie przypraw na raz - jak dla mnie. Następnym razem sprobuję tylko z przyprawami indyjskimi albo tylko z chińskimi.