thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
4h 30min
Czas całkowity
4h 30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

ROSÓŁ TRADYCYJNY z osłoną noża

  • 500-600 g tuszka z kurczaka, Eko
  • 400 g warzywa, mieszane, Marchewka, korzeń pietruszki, korzeń selera, por,pietruszka zielona
  • 2 kulki ziarno ziela angielskiego
  • 10 kulek ziarna pieprzu czarnego
  • 1 liście liść laurowy, suszony
  • 1 kawałki grzyby, suszone

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć osłonę noża, tuszkę kurczaka i uzupełnić do pełna wodą. 15min/98st/Mieszanie"Mieszanie"

    2.Zebrac szumowiny przy pomocy małego sitka. Dodać opaloną (bez łupiny,łupiny zachować) połówkę cebuli,ziele angielskie, pieprz, liść laurowy. Włączyć funkcję wolnego gotowania 2,5-3h/95st.

    3.Wyciagnać tuszkę kurczaka oraz cebulę . Włożyć warzywa oraz łupinki cebuli oraz kawałek suszonego grzyba. Uzupelnić zimną wodą do pełna.Dodać łyżeczkę soli. Ustawić funkcje wolnego gotowania 1,5h/95st.

    4.Podawać z makaronem jajecznym.

Porady

Czas wolnego gotowania można wydłużyć w zależności od rodzaju mięsa/kości. Rosół można gotować w temp. 90/95 na funkcji wolnego gotowania nawet 8h np. w nocy.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

ROSÓŁ TRADYCYJNY DROBIOWY z osłoną noża

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?