thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 01/12/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 1 czerwona papryka
  • 1/3 pęczkazielonej pietruszki
  • serek topiony 50 g
  • 1łyżka masła
  • 1 kostka rosołowa
  • pieprz
  • 100 gśmietany lub jogurtu naturalnego
  • 500 g wody
  • 2łyżki mąki ziemniaczanej lub ryżowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Paprykę,serek, masło, rosołek miksować kilka sek.poz.4 Następnie gotować 3 minuty temp.100st.C, obr.2. Dodać wodę, śmietanę i mąkę ziemnaczaną i gotować kolejne 8 min. temp. 90st.C.   obr. 2   Zmiksować dodatkowo 30 sek. Turbo. Podawać z grzankami.                  Przygotowuję z podwójnej ilości.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Paprykowa zupa krem- nasz domowy hit

Wydrukuj:

Komentarze