![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/mf6sqyc9-319bb-625471-f60be-mns8ks05/7dd658f5-7e59-43fc-ac68-ed6ec3c94204/main/bulki-z-ziemniakami.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/mf6sqyc9-319bb-625471-f60be-mns8ks05/6fc645b8-a146-47b9-bc10-6aceb09f3cca/main/bulki-z-ziemniakami.jpg)
Składniki
Bułki z ziemniakami
- 100 g ugotowanych ziemniakow
- 20 g drożdży świeżych
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty cukru
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty soli
- 450 g mąki pszennej
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- 1/4 litra wody, może być z gotowania ziemniaków
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Drożdże z ziemniakami i cukrem rozdrobnić obr. poz. 8 ok. 30 sek. Dodać ciepłą wodę, mąkę, sól, olej i wodę. Ustawić poz. Interwał na 3 minuty.
Zostawić do wyrośnięcia. Wyłożyć na posypany mąką blat. Podzielić na 12 porcji, uformować bułki. Wstawić do piekarnika na ok. 15 minut, temperatura 60*C. Jak urosną, temperaturę zwiększyć do 200*C. Piec do zrumienienia.
Bułeczki są mięciutkie i długo zachowują tą miękkość. Przechowuję je w misce Tupperware.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bułeczki przepyszne, polecam !
Super, właśnie szukałam bułek z ziemniakami, tylko w przepisie jest troche za mało mąki i ciasto trochę sie klei, trzeba zwiekszyc ilość mąki
polecam ten przepis,bułeczki bardzo dobre i mięciutkie, robiłam z tej porcji 9szt- wyszły idealne
Are you sure to delete this comment ?