thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Krem z kalafiora i pieczonego czosnku (z Jadłonomii)

  • 1 kalafior
  • 1/2 główki czosnku
  • 1 łyżki olej
  • 2 szklanki bulionu
  • 2 szklanki mleka
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatałowa
  • 2 pomidory suszone

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Krem z kalafiora
  1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kalafiora podzielić na różyczki, łodygę pokroić na mniejsze kawałki i delikatnie natrzeć olejem. Tak przygotowanego przełożyć na blachę, dorzucić ząbki czosnku w łupinie i piec przez 18 – 20 minut
  2. Po upływie tego czasu wyjąć blachę. Czosnek obrać z łupin, łupiny wyrzucić.
  3. Do pojeminika do miksowania wlać 1 łyżkę oliwy, kalafior oraz czosnek, podsmażać roast/120st./ 2:30min/ obr. 1
  4. Wlać gorący bulion, gotować 5min/ 100st./ obr.1
  5. Doprawić do smaku przyprawami, dodac suszone pomidory oraz mleko.
  6. Zmiksować przez 30 sekund stopniowo zwiększając obroty od 1 do 9.

Porady

Jesli krem ma być rzadszy nalezy dodać więcej mleka.
Podawać z płatkami migdałowymi i oliwa/ siemieniem lnianym/ słonecznikiem/ itp

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Krem z kalafiora i pieczonego czosnku (z Jadłonomii)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy