Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
- 3 średnie cebule
- 2 kostek rosół drobiowy
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki pędów bambusa, z puszki
- 3 grzyby mun, suszone
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
- 1 płaskiej łyżeczki pasty green curry
- 1 marchewki
- 1 pietruszka, seler
- 1 1/5 łyżki mąki ziemniaczanej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucamy cebulę, czosnek, grzyby mun, marchew i pietruszkę. Następnie rozdrabniamy 4s/obr 6. Następnie wlewamy 1 litr wody. Teraz zamykamy i ustawiamy 16min/varoma/ obroty 1. Po 3 minutach wrzucamy kostki rosołowe, sól, pędy bambusa. Gdy do końca gotowania zostanie nam 5 minut wrzucamy łyżeczkę green curry oraz wlewamy rozpuszczoną w pół szklanki zimnej wody mąkę ziemniaczaną.
Uwaga zupa dosyc pikantna
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?