- TM 31
Składniki
Barszcz czerwony
- 3 łyżki majeranku
- 3 listki laurowe
- 2 kostki rosołowe grzybowe
- 6 kulek ziela angielskiego
- szczypta pieprzu/ czubek łyżki
- 2 łyżeczki soli
- 3 łyzki cukru
- 3 łyżki octu
- 5suszonych grzybków
- 650 gr obranych buraczków
- ząbki 3 ząbkiczosnku
- 1500 gr wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1/ Wszystkie skladniki OPRÓCZ WODY wkładamy do naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"
2/ Rozdrobnić składniki ,czas 5 sek obroty 5
3/ Uzupełnić wodą (najlepiej gorącą)
4/ Ustawić czas, 15 min, temperatura Varoma obroty 2
5/ Po ugotowaniu,odcedzić przez koszyczek Tm
6/ W/g uznania, doprawić do smaku.
BARSZCZ GOTOWY... Bardzo prosty w przygotowaniu. Doskonały dla początkujących użytkowników Thermomixa...
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo dobry przepis.
Czy grzyby wczesniej moczymy?
Polecam przepyszny barszcz. Od 2 lat również na Wigilię.
Genialnie wyszedł! Zrobiłam na święta i WSZYSTKIM smakował! A mamy spore wymagania dziękuję za super przepis
Właśnie się robi i czekam na efekt, oczywiście zrobiłam nie tak jak powinnam 🙈 Nie zmiksowalam tylko dałam odrazu wodę i gotuje, buraki pokroiłam na małe kawałki wiec mam nadzieje, ze się ugotują przez ten czas. Zobaczymy co z tego wyjdzie 😁😁 Edit: Po 15 minutach buraczki niestety jeszcze się nie ugotowały a Ja dałam pół wody i pół soku z buraków na barszcz (od babci). Przelałam do garnka, wybrałam buraki i zmiksowalam w TM, dałam je znów do wywaru z resztą i będzie się wolno gotować, poza tym przepis petarda ! Polecam 🤗
Barszczyk smaczny. Ja zamiast cukru dałam miód, a zamiast octu - sok z cytryny i dodałam jeszcze trochę oregano.
anneetta17: trzeba później barszcz kiszony dodać i petarda
Prosty przepis, a barszcz bardzo smaczny. Kiedyś gotowałam od święta, teraz, dzięki temu przepisowi, cieszę się smakiem barszczyku kilka razy w miesiącu
Ja niestety trochę się zawiodłam. Robiłam go dwa razy żeby dać mu szansę. Jak dla mnie czegoś mu zdecydowanie brakuje
Bomba! Super łatwy i przepyszny! Dziekuje
Are you sure to delete this comment ?