thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 300 gramów wody
  • 1/2 łyżeczki koncentratu bulionu, lub kostki warzywnej
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 mały jogurt naturalny
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 płaskich łyżek skrobii ziemniaczanej lub kukurydzianej, można zastąpić mączką ryżową

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wodę umieścić w naczyniu, podgrzać (6 min./100 stopni, na początek obroty 1)

    Po 3 minutach wrzucić bulion, musztardę i przyprawy.

    Po kolejnej minucie wlać powoli skrobię rozmieszaną w jogurcie (zwiększyć obroty do 3).

    Pod koniec gotowania podkręcić jeszcze na obroty 5-6 na około 10 sekund.

Porady

Kolejny "bieda-obiad" w moim wydaniu, dobry też w diecie Dukana,

Można podawać z jajkami (jak na zdjęciu), z piersią z kurczaka na Varomie, albo po prostu z ziemniakami.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sos musztardowy do jajek i mięs

Wydrukuj:

Komentarze