![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/bywf7qj7-56a88-561097-f60be-yiekr8hj/b4ffedb8-7e56-4020-abbb-3105b5b7f444/main/pasta-z-wedzonej-makreli-i-twarogu.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/bywf7qj7-56a88-561097-f60be-yiekr8hj/75b6d4a4-34c4-4306-89f2-1b45251617ce/main/pasta-z-wedzonej-makreli-i-twarogu.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/bywf7qj7-56a88-561097-f60be-yiekr8hj/ca1e1c32-4e6c-487e-86c8-72735abc80d9/main/pasta-z-wedzonej-makreli-i-twarogu.jpg)
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Składniki
Pasta z wędzonej makreli i twarogu
- 1 makrela, wędzona, obrana
- 1 cebula, mała
- 2 ogórki konserwowe, (opcjonalnie kiszone)
- 300 gramów twarogu pół/tłustego, rozkruszonego
- 2 czubate łyżki majonezu/oleju, rzepakowy/słonecznikowy
- 1 łyżki musztardy, np. Sarepska
- szczypty soli
- szczypty pieprzu, świeżo mielonego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, przekrojoną na pół, założyć miarkę. Miksować 10 s/obr.4. Zgarnąć kopystką na dół naczynia miksującego.
Dodać ogórki przekrojone na kilka części. Miksować 10 s/obr.4. Zgarnąć kopystką na dół naczynia miksującego.
Dodać rozkruszony twaróg. Miksować 10 s/obr.4.
Dodać kawałki makreli. Miksować 10 s/obr.4. Zgarnąć kopystką na dół naczynia miksującego.
Dodać resztę składników. Ostatni raz zmiksować 10 s/obr.4.
Przełożyć do naczynia z pokrywką.
Porady
Przechowywać w lodówce.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?