
- TM 31
Składniki
SKŁADNIKI główne
- 500 gramów śliwek, przekrojonych i wypestkowanych
- 500 gramów jabłek, obranych i bez gniazda nasiennego
- 500 gramów gruszek, obranych i bez gniazda nasiennego
POZOSTAŁE składniki
- 500 gramów cukru
- 100 gramów rodzynek
- 100 gramów orzechów włoskich, posiekanych
- 50 gramów śliwek suszonych bez pestek, pokrojonych w kostkę
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Podsuszone owoce partiami wkładać do
i delikatnie pokroić 3-5 sek/ obr 4 Dodać cukier i pasteryzować 25 min/ temp.100 st.C/ obr.1
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Gorącą marmoladę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić pokrywki i odwrócić do góry dnem.
Do masy dodać pozostałe składniki i pasteryzować 5 min/ 100 st.C/ obr.2
Śliwki, gruszki i jabłka ułożyć na dużej blasze piekarnikowej i podsuszyć ok. 30 min./ temp.120 st.C/ termoobieg
PASTERYZOWANIE owoców
PRZEKŁADANIE do słoików
KOŃCOWE pasteryzowanie
PODSUSZANIE owoców
Porady
1) W czasie pasteryzowania na pokrywie postaw koszyczek- owoce będą odparowywać nadmiar soku i nie będzie pryskać.
2) Owoce można całkowicie zmiksować(oprócz rodzynek i orzechów)- jeżeli sobie tak życzysz.
3) Ilość cukru możesz zmniejszyć np. do 250 gramów- jeżeli chcesz dietetyczne.
SMACZNEGO życzy Lidka Abramowicz
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Lidka Abramowicz