Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 40min
porcja/porcje/porcji
16 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 27/11/13
zmieniono dnia: 27/11/13

Składniki

krem ananasowo-bezowy

  • 1-2 wódki lub spirytusu
  • 1 cukier waniliowy
  • 250 g cukru
  • 5 jaj
  • 50 g płynnego karmelu
  • 1 ananasów w kawałkach
  • 200 g bezów

biszkopt

  • 150 g mąki pszennej
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 250 g mąki ziemniaczanej
  • 6 jaj
  • 250 g cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Tort ananasowo-bezowy
  1.  Upiec biszkopt w/g  mojego przepisu na tort rumowo-karmelowy.Następnie przygotować krem,też w/g tego samego przepisu,z tą różnicą,że zamiast rumu dodać wódkę lub spitytus.Do kremu wrzucić odsączone z zalewy kawałki ananasa i pokruszone bezy. Tort pokroić w krążki, nasączyć ponczem.Przełożyć kremem.Złożyć.Wyszprycować i udekorować

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

tort ananasowo-bezowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy