- TM 5
Składniki
słodki akordeon
- 750 g mąka, typ 550
- 400 g woda, letnia
- 40 g drożdże
- 1 łyżeczek soli
- 2-4 łyżeczek cukru
- 5 łyżek oleju
masa
- 150 g masło, miękkie
- 150 g cukier brązowy
- 50 g wiórki kokosowe
- 2 łyżeczki cynamon, mielony
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Dać mąkę pszenną, wodę, drożdże, sól, cukier i olej do "Blokada naczynia miksującego" 3 min/ "Ciasto" ciasto odłożyć do innego naczynia i odstawić na 30` do wyrośnięcia
masa:
wszystkie składniki włożyć do"Blokada naczynia miksującego" 15 sek/ obr 5
ciasto rozwałkować na dość spory prostokąt , posmarować słodką masa pokroić w pasy o szerokości max 5 cm, pasy składać jak akordeon i wkładać do formy wcześniej natłuszczonej, włączyć piekarnik na180°, formę z harmonijkami odstawić na 30 °, piec 30 '
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?