thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

beza

  • 5białek,110g cukru,szczypta soli

masa serowa

  • 1000g twarogu,5 żółtek,250g cukru,2 łyzki maki ziemniaczanej,450g mleka 3,2%,120g oleju

spód

  • 30gcukru,1 jajko,1 żółtko ,250g mąki pszennej typ 550,1 łyżeczka proszku do pieczenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    spód
  1. włozyć wszystkie składniki na ciasto wyrobić 1min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" wyłozyc na tortownicę sr.27cm i ugniatając palcami uformować do dna lekko na brzegi nalozyć

  2. masa
  3. do naczynia włozyć ser,żółtka,cukier,mleko,mąka,olej i wyrobić na poczatku przy pomocy kopystki 30s/obr5 po tym czasie nałozyc miarkę zmiksować 1.30min/obr6,masę wylać na spód ciasta,wstawic do piekarnika nagrzanego 180st góra i dół i piec 40st potem wyjac i wyłozyc na ciasto bezę i włozyc do piekarnika na 15min mozna zmniejszyc temp do 150st ja tego nie zrobiłam

  4. beza
  5. załozyc motylek do czystego suchego naczynia wlać białka,sól,cukier i ubić 5min/obr3

Porady

inspiracją był sernik rosa z książki radośc gotowania po modyfikacji

można do masy serowej zaserwować brzoskwinie,rodzynki taki wariant na święta

smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

sernik a'la rosa

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?