

- TM 31
Składniki
kruszonka
- 70 g mąki,50 g cukru,50 g miekkiego masła
nadzienie
- maliny borówki do dekoracji
ciasto
- 300 g mąki pszennej,100 ml ciepłego mleka,75 g cukru,70 g rozpuszczonego masła ,20 g świeżych drożdży, 2 jajka
- 300 g mąki pszennej,100 ml ciepłego mleka,75 g cukru,70 g rozpuszczonego masła ,20 g świeżych drożdży, 2 jajka
- 70 g mąki,50 g cukru,50 g miekkiego masła
- maliny borówki do dekoracji
- 300 g mąki pszennej,100 ml ciepłego mleka,75 g cukru,70 g rozpuszczonego masła ,20 g świeżych drożdży, 2 jajka
- 70 g mąki,50 g cukru,50 g miekkiego masła
- maliny borówki do dekoracji
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
w
"Blokada naczynia miksującego" podgrzej mleko,rozpuśc masło 2.30min/37st/obr2,przelej do innego naczynia,mąkę,jajka,cukier i drożdże wymieszaj 10s/obr1 następnie wlej mleko z masłem i wyrabiaj ciasto 2min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" ciasto przełozyc do miski i przykryc do wyrośnięcia na 30min
z wyrośniętego ciasta utwórz kulki kładąc na blaszce wyłozonej papierem spłaszczaj lekko,na środku każdej ułuz owoce,posyp kruszonką,rozgrzej piekarnik do 180st z termoobiegiem i piecz 20min
ciasto i wyrastanie
Porady
jagodzianki posmarować mozna rozbełtanym jajkiem i posypac kruszonką
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
ciasto w smaku przepyszne, ale dałam więcej mąki, na oko, po prostu dosypywałam, az mi się spodobała konsystencja. Z ilości mąki z przepisu było zbyt rzadkie. Ulepiłam jagodzianki, posmarowałam jajkiem, posypałam kruszonką też robioną metoda "na oko"
Super ciasto, zrobiłam z niego drożdżówki z twarogiem i owocami,posypane kruszonką. Zamiast zwykłej mąki dalam orkiszową. Wszystkim bardzo smakowały a i na drugi dzień były ekstra ! Bardzo dziękuję za przepis
Cieszę sie
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
lepsze niż ze sklepu. pycha :_)
Jest opisane na poczatku susin
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
W ABC jest przepis na bułeczki maślane i we wskazówkach jest przepis na kruszonkę:
- 70 g mąki
- 50 g cukru
- 50 g masła
Wszystko mieszamy: 10s./obr.6
bardzo prosze napisac jak zrobic ta kruszonke w tm
a prosze napisac jak podgrzac mleko?
Super drożdżówy, dziękujemy za przepis!